Borettslaget ligger solrikt til i Fyllingsdalen, like ved Lynghaugtjernet. Her er kort vei til Oasen kjøpesenter med bybane, andre nærbutikker, kirke, busser, mange fritidsaktiviteter, et stort og varierende turterreng og bilfri skolevei! Vi har to flotte lekeplasser som renoveres i 2022/2023, og det er ballbinge og skatepark i Lynghaugparken.  Om vinteren er det populært for hele dalen å ake i bakkene bak blokkene og i parken.

Her er 19 blokker med tilsammen 263 leiligheter fordelt på 2, 3, 4 og 5 roms. Blokkene ligger på ca 28 mål som er fordelt på plener, parkeringsplasser, beplantning og 4 lekeplasser. Borettslaget er speiselt godt kjent i Fyllingsdalen for sine store grøntområder rundt blokkene.

Borettslaget har gjennomgått en totalrenovering i 2019-2022 med etterisolering ihht TEK17 og ENOVA, Etterisolering av vegger, nye vinduer og ytterdører og nye fasadeplater, balansert ventilasjon for alle leiligheter og nye innglassede altaner.  FOr denne rehabiliteringen vant borettslaget prisen "Årets Borettslag/sameie" av foreningen Vi Fornyer Bergen i 2022.

Det jobbes kontinuerlig med fornying av avløpsrørene. Vannrør (bad) er ihht tilstandsrapporter i god stand og er ikke planlagt rehabilitert på mange år enda.

Historie

Byggearbeidet startet i september 1967 og borettslaget var da konstituert. Leilighetene er tegnet av arkitektfirma Krohn & Hartvig Rasmussen, København. Prosjektet omfattet, som det er i dag, 19 blokker i 4 etg, og var en nyskapning i Bergensdistriktet. Blokkene stod ferdig i årene 1968/69.

Fyllingsdalen har en imponerende historie, like tilbake til ca. 400 e.Kr. Men og spesielt om hva som skjedde i løpet av en tiårs periode på 60-tallet, da bygden skiftet fra frodig jordbruksland til en moderne drabantby.

Da vårt borettslag ble bygget, var det altså fremdeles gårdsdrift i Fyllingsdalen. Beboerne som flyttet inn i de første blokkene, fikk rundskriv om at de ikke måtte tråkke i gresset på innmarken og at det var kyr som beitet i nærheten! Der nr. 41 ligger, gikk det en bekk med ørret i. Det var og minkfarm i nærområdet, nærmere bestemt der Minken Borettslag ligger i dag!

Da Løvstakktunnelen åpnet i 1968, ble Fyllingsdalen foretatt i regi av BOB og Vestbo, som "delte" dalen i to, ca. der Oasen ligger i dag. BOB gjorde krav på sørsiden og Vestbo bygget i nord og øst. 

Lynghaug borettslag har Vestbo som forretningsfører, men er ikke eid av Vestbo. Det er derfor ikke mulig å benytte forkjøpsrett ved kjøp av leilighet i borettslaget.

Gården ved Lynghaugtjernet
Bilde tatt fra der som Fyllingsdalen Hagesenter ligger i dag.