Toalett / Dusj tilhenger Langblokk 43-49 og litt om lekkasjer

Toalett / Dusj tilhenger Langblokk 43-49 og litt om lekkasjer

Ny metode for å rengjøre rørene vi rehabiliterer medfører litt lengre perioder vi ikke kan helle vann i avløpet enn når vi spyler med vann.

I blokkene vi har jobbet med rørene hiitil har vi jobbet på rørstammer som leder til kjøkken og oppvaksmaskin. Rørhab jobber nå i langblokken og vi ser at den vertikale rør stammen hvor rehabiliterings strømpe skal installeres også forsyner avløp til dusj, servant og vaskemaskin. Dusj, servant og vaskemaskin kan derfor ikke bli brukt under perioden vi arbeider på.

Vi har gamle rør og har sett at vi har fått litt lekkasjer mens vi holder på. Dette dekkes selvfølgelig av forsikringen vår, men det er likevel veldig leit for de som opplever dette. Skaden skjer ofte ifm rengjøring av rørene i forkant av selve monteringen av rehabiliteringsstrømpe.  Rørhab har nå igangsatt en ny metode for å rengjøre rørene som skal hjelpe oss med å utelukke faren for vannlekkasjer som kan oppstå.
Metoden består av å lufttørke rørene med varme, etterfulgt av å støvsuge ut rust og fett.

Det vil gå noe lenger tid med rensing av rør enn når vi spylte med vann, og beboer kan ikke helle vann i avløpet før Rørhab er helt ferdigstilt.

For at beboere skal kunne bruke dusj, vil det bli montert en tilhenger utenfor bygget. Denne tilhengeren har 3stk dusjer, toaletter og servanter. Tilhengeren vil bli plassert på asfalten i midtpartiet mot den enkelte inngang. Eventuelt vil tilhengeren bli plassert nærmere bilveien eller der hvor den får plass til å stå montert. Nøkler til tilhenger vil bli utlevert til beboer som er påvirket av rehabiliteringen.

28.04.2023 10:27