Midlertidig redusert husleie

Midlertidig redusert husleie

Det er flere som har stilt spørsmål til mulig feil i husleien da denne er redusert fra juli. Vi ønsker å avklare dette.

Styret har tidligere informert om endringer i husleien grunnet ny avtale med Get. Men tiden går og det er ikke lett å huske alle detaljer av informasjon som blir gitt. Vi vil derfor gi en enkel forklaring her.

En del av avtalen med Get var at vi skulle få de seks første månedene gratis. 

Avtalen med Get ble opprettet 1. mars 2020, og den gratis perioden skulle da vare ut august. Men nå er det slik at Vestbo, som er de som sender ut faktura for husleie, forhåndsprogrammerer alle fakturaer for 6 mnd om gangen.  Så vi kan kun endre husleien hver 6 måned. I mars tom juni har vi derfor betalt for internett den samme summen vi har hatt til Telenor/Canal Digital, altså 280 kroner. Totalt har vi da betalt 1120 kroner for mye i perioden mars tom juni.

Fra og med september skulle vi egentlig betale 349 til Get.

Det vi da har gjort er at vi har tatt den summen vi egentlig skulle betalt i år (to mnd 280 + 6 mnd gratis pluss 4 mnd 349) som er 1956 kroner,, trukket fra det vi har betalt fra i første halvår (1956-1680)= 276kr, og fordelt restsummen på de siste 6 mnd, det ble da 46 kr per måned. 

Så totalsummen for året blir korrekt, dere får nå en lavere husleie ut resten av året. Fra nyttår vil vi øke betalingen for internett til 349 kroner per mnd, og den summen vil da bli værende resten av kontrakten med Get.

25.06.2020 10:44