Gratis ute-trening i Fyllingsdalen

Frisklivssentralen i Bergen kommune inviterer til gratis ute-trening

Frisklivssentralen er et initiativ i Bergen kommune som jobber med å etablere et utetreningstilbud i ulike bydeler som skal være åpen for alle som ønsker å benytte seg av det. Det siste året har de vært tilstede på en del lokasjoner, som i Nygårdsparken, i Olsvikparken og på Solheim. Nå utvides tilbudet både til Åsane og Fyllingsdalen.

Utetreningstilbudet er igangsatt av flere grunner: det bidrar positivt i det aktuelle området, det er et lite, men viktig stykke folkehelsearbeid, i tillegg til troen på effekten av å tilby et gratis, inkluderende og tilgjengelig lavterskeltilbud.

Styret oppfatter dette som et flott initiativ som vi ønsker å støtte og oppmuntre til. Treninger vil foregå ved Ortun skole hver torsdag fra 1800 til 1845.

Treningen varier litt fra gang til gang, men man inkluderer alltid noe kondisjon og noe styrketrening. Av kondisjonkan det være strekk med jogging, gjerne i motbakke når det er tilgjengelig, men folk blir alltid oppfordret til å ta ansvar for egen progresjon. For noen betyr det at rask gange holder. Av styrketrening prioriteres de store muskelgruppene og flerleddsøvelser. I en typisk økt har man varianter av knebøy, armhevinger, utfall og roing.

Vi håper våre beboere som ønsker å komme i bevegelse benytter seg av dette flotte tilbudet. Info blir også hengt opp i oppgangene.

17.08.2021 09:37